взявши до рук камеру чоловіка. Організація PETA («Люди за етичне поводження з тваринами») подала позов до американського суду, вимагаючи визнати мавпу автором фото, який має право на винагороду за їх використання. Позов був зареєстрований під назвою «Наруто проти Девіда Слейтера». У 2016 році суд першої інстанції в Сан-Франциско ухвалив, що до тварин і зокрема мавп не можна застосовувати принципи захисту авторських прав. PETA подала апеляцію, яку було відхилено. Нещодавно стало відомо, що пан Слейтер погодився пожертвувати 25% майбутнього доходу від зроблених Наруто знімків зареєстрованим благодійним організаціям, що захищають природне середовище проживання мавп. Про це йдеться у його спільній з PETA заяві. За словами адвоката організації з охорони тварин Джеффа Керра (Jeff Kerr), ця справа спровокувала масштабну міжнародну дискусію про «необхідність надати тваринам базові права заради їхньої власної вигоди і безвідносно до того, як їх можуть експлуатувати люди», пише BBC Україна. Девід Слейтер натомість заявив, що доклав багато зусиль для появи цього селфі і заслуговує на авторські права. Фотограф також наголосив, що є природоохоронцем, а інтерес до його фотопроекту вже допоміг тваринам в Індонезії. Адвокат пана Слейтера відмовився назвати, скільки грошей заробив фотограф на світлинах макаки.

джерело: http://osvita.mediasapiens.ua