, згідно з якою вони публічно відмовляться брати участь в кібератаках, організованих урядом якої б то не було країни. Серед компаній, згодних дотримуватися розроблені принципи, такі гіганти IT-індустрії, як Oracle, Symantec, FireEye, HP, фінська Nokia і іспанська Telefonica.

The New York Times зазначає, що, незважаючи на довгий список тих, хто погодився підписати угоду, деякі великі компанії, такі як Google, Apple і Amazon, поки відмовляються від нього.

Йдеться про атаки на громадян і підприємства всіх країн світу без винятку. Крім того, відповідно до даної угоди, компанії зобов'язуються надати допомогу будь-якій країні, яка зіткнулася з подібною атакою в кіберпросторі, незалежно від її причини - будь це шахрайство або геополітика.

Видання також нагадало, що президент і головний юрисконсульт Microsoft Бред Сміт вже кілька років намагається донести думку про необхідність створення так званої «женевської конвенції» в цифровому просторі, яка встановить правила поведінки в кіберпросторі. На думку Сміта, першими підтримати подібну ініціативу повинні саме американські технологічні компанії, оскільки найчастіше саме їхні клієнти стикаються з кібератаками.

«Ця проблема стала набагато більше, і я думаю, що за останні кілька років ми зрозуміли, що нам необхідно працювати разом», - сказав він.

джерело: http://madan.org.il