Про це передають Новини ІТ з посиланням на znaj.ua.
Microsoft запатентував технологію, яка дозволить голосовому помічнику розпізнавати шепіт користувача. Варто відзначити, що сама система розроблялася досить довго, адже не кожен голосовий помічник здатний почути саме голос господаря, коли той розмовляє пошепки. У компанії вважають, що розробка дозволить людям користуватися системами розпізнавання мови в громадських місцях, не боячись поділитися з незнайомцями приватною інформацією. Наприклад, якщо ви забули пароль від карти, або адресу своєї поліклініки. Про це тепер можна запитати свого голосового помічника, чи не переживаючи за збереження ваших даних у громадських місцях.
Переважна більшість користувачів голосових помічників користуються ними тільки вдома - в громадських місцях вони бояться випадково повідомити випадковим перехожим свої особисті дані: наприклад, адреса будинку, особисті переваги або номер кредитної картки. Однак, з сьогоднішнього дня це зміниться.
Microsoft запропонував рішення цієї проблеми - інженери навчили нейросеть розпізнавати шепіт користувача. Передбачається, що система може бути встановлена ​​в розумні годинник, смартфони і планшети. Крім розумних домашніх колонок, всі необхідні пристрої обзаведуться цією функцією.

джерело: http://www.novostiit.net